Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse och spåra webanvändning.

Att välja rätt amningsbh

Att välja rätt amningsbh

Dina favoritunderkläder börjar bli obekväma. Magen och brösten får inte längre plats och bhn skär in. Det är dags att titta på gravidunderkläder som är bekväma och ger dig det stöd du behöver samt en amningsbh som du kan använda som gravid och när barnet är fött.

Hur välja en amningsbh som fungerar både under graviditet och amning?

En skön amningsbh är en förutsättning för lyckad amning. En amningsbh som sitter bra och som ger dig det stöd du behöver, ger dig en positiv upplevelse som smittar av sig på hela amningsupplevelsen. Vi har samlat ihop vad du bör tänka på när du köper amningsbh.

Vad utmärker den perfekta amningsbhn?

Att hitta en bra bh kan vara svårt. Statistik säger att 75% av alla kvinnor bär illasittande bhar och procenten är sannolikt ännu högre för gravida och ammande kvinnor.

Redan i vecka 6 av graviditeten börjar dina bröst att växa och förbereda sig för amning. Kring vecka 12 börjar bröstkorgen att expandera och i och med det behöver du snart en större storlek under bysten på din bh. Ta med i beräkningen att i genomsnitt går kvinnor under graviditeten upp en till två kupstorlekar och en till två storlekar i mått under bysten. Därför är flexibilitet och justerbarhet nyckelfaktorer när det kommer till att välja bh för graviditet och amning.

Stöd och bekvämlighet

Stöd och bekvämlighet går hand i hand. Det är viktigt att kupa och axelband ger dig det stöd din växande byst behöver. Ju mer stöd som kupa och axelband ger, desto bekvämare kommer det att vara när bysten blir större, tyngre och ömmar.

Amningsrådgivare brukar rekommendera att inte använda bh med bygel eftersom bygeln kan hindra flödet i mjölkgångarna och orsaka mjölkstockning. Trivs du med bygelbh och vill kunna fortsätta att använda det har Carriwell en amningsbh med gelbygel. Den mjuka gelbygeln ger samma stöd och lyft som en vanlig bygel men den är mjuk och följsam och anpassar sig efter din kropp.

Flexibilitet och funktion

Storleken på dina bröst kan variera mycket bara före och efter ett amningstillfälle. Därför är en flexibel amningsbh som anpassar sig efter din kropp nödvändigt för att det ska vara bekvämt. Inte bara axelbanden ska gå att justera utan även kupan ska ha möjlighet att växa med dina bröst, med oförändrat stöd.

Carriwells amningsbhar är utformade tillsammans med barnmorskor och amningsrådgivare för att uppfylla alla de krav som ställs på en riktigt bra amningsbh. De är flexibla och justerbara och de ger bästa tänkbara stöd och bekvämlighet till dina föränderliga bröst. Med alla Carriwells amningsbhar följer en bh-förlängare som gör att du enkelt kan justera storleken på bhn runt om.

Ett annat viktig sak för ammande mammor är möjligheten till en-hands-grepp när amningskupan ska öppnas och stängas. Kupan på bhn ska öppnas och stängas många gånger under en dag samtidigt som den andra handen är upptagen med att hålla barnet.

Amningsbhns kupa ska gärna gå att öppna mycket så att en stor del av bröstet exponeras för barnet. Då maximeras hud-mot-hud kontakten mellan mamma och barn.

Mellan amningstillfällena ska amningsbhns kupa hålla amningsinlägg på plats. Amningsinlägg behövs för att suga upp läkande bröstmjölk så att den inte blöter ner bh och kläder. För många mammor är det viktigt att amningsinläggen döljs väl av amningsbhn, t ex genom lätt vadderade kupor.

Design, stil och kvalitet

Läckande bröstmjölk är tyvärr en verklighet för många ammande mammor och amningsbharna kommer därför att tvättas många gånger. Det är viktigt att bharna är av bra kvalitet och att de behåller sin form och storlek även efter många tvättar.

Carriwell fokuserar på amningsbhar som är bekväma, flexibla och stödjande. Tack vare Carriwells genomtänkta design får du bhar som är så sköna att du kommer att vilja fortsätta använda dem även efter avslutad amning.

För att se hela Carriwells kollektion med amningsbhar, klicka här

Närhet och sömn

Närhet och sömn

Till en helt underbar bebis som valde dig som sin mamma!Kanske har du barn sedan tidigare men oavsett så är du ny mamma till just detta fantastiska barn.

Läs mer

Att välja rätt amningsbh

Att välja rätt amningsbh

Dina favoritunderkläder börjar bli obekväma. Magen och brösten får inte längre plats och bhn skär in. Det är dags att titta på gravidunderkläder som är bekväma och ger dig det stöd du behöver samt en amningsbh...

Läs mer

Varför är det bra att amma?

Varför är det bra att amma?

Från den stund då du blev gravid har du säkert fått höra att amning är det bästa för barnet. Hälsoorganisationer världen över säger att bröstmjölk är det hälsosammaste och nyttigaste för spädbarn. Årtionden...

Läs mer

Kost för ammande mammor – örter och kryddor – del 3

Kost för ammande mammor – örter och kryddor – del 3

I denna den tredje delen om kosten handlar det om några utvalda örter och kryddor. Det finns växter som är extra bra att äta direkt efter förlossningen. Tex nässlor som hjälper kroppen att återhämta sig...

Läs mer